Thursday, January 21, 2010

akhirnya!!!

salam uols..

akhirnya, 'die' kembali lagik... yeay2!!! gumbira, takyah stress2 pikir bile la 'die' nak datang kan.
mau nya tak stress, takkan baru 7 bulan, FZ nak dapat adik dah. ish ish ish... nooooooo

tu ari gi check-up, doc dah scan, NEGATIVE. then buat lak UPT test, NEGATIVE gak. my gynae tu pun sangatla memahami keadaan saya yang dah stress menunggu si 'die' tu tak kunjung tiba, so die bagi pills tuk mempercepatkan kehadiran si 'die'. hahahaha

dah abis makan pills tu, still taknak datang gak. apehal ko majuk ke ape nih? terpaksa la saya pujuk2 'die' kan... berlemah lembut.

dan akhirnya, hari ni, 'die' datang!! suke gilers cam nak lompat2. hahahahaha. berakhir sudah segala kegundahan di hati.

dan mulai hari ni gak, saya mula makan mercilon. ada yang tak tau ke mercilon ni ape? ni pil perancang ye uols. gynae suh makan ni..die cakap merancang family using 'safe period' method kurang berkesan. takut mr.hubby ter ter ter kan, bahaya noxxx! hahahaha

so, die advise makan menda nih. okay, kami agreed with her advise. kata my gynae nih, kalau makan pil perancang nih, "pasukan keselamatan" ngan "pak guard2" tuh takyah pakai dah. yeke doc? ahaks.. haks..haks.. gelak gatal nih.


4 comments:

amm said...

tahnia!!akhirnya keluar gak dia ek..

zue comelz said...

tu la mek...
lega giler mak noxxxx... hehe

doBot said...

Zue, lepas nie jaga/pasukan keselamatan dah tak ada la ek? mmmmm, mesti seronok main kat 'dalam' kan??? erhhh...dalam bangunan. Kan itu tugas jaga. Hehehhe.....

zue comelz said...

dobot: kakakakaka...sungguh lusyah pernyataan ko tuh... kekeke
mustila best, baru sonok main perang2... huhuhuhu

jaga sume bley pencen sudah! (^___^)