Monday, January 4, 2010

cerita best dan tak berapa nak best..


salam uols..

saya ada cerite yang nak sangat saya share kat sini.
ada 3 cerita. ada 1 cerita best, 1 cerita sedey, n satu lagi tuh, tak tau la nak cakap camne ek. tak tau nak selitkan kat celah mana kategori cerite yang lagi satu nih. selit celah ketiak je dah la ek?

okay, saya start ngan cerita pertama saya ni, cerita yang sangat menyedihkan.

dua orang insan yang amatla ngam dan kaki yam seng ngan saya akan pindah soon.

aritu, masa kami breakfast sama2 kat kedai nasi lemak kukus bukit beruang ( sempat lak saya promote nih! ), si aneez, bagitaw berita yang menggegarkan.

dia cakap, " doc, saya nak kena pindah duk HQ... "
saya jawab, " wat??? tapi nape lak ek? "

then aneez pun explain la panjang2 lebar. okay, saya paham. at that time, saya memang terkejut. tapi saya control perasaan saya. lagipun ramai masa tuh. kang kalau saya menitik air mata, malu la pulak kan.hehe

balik keje petang tuh, saya bagitau joe. masa saya bagitau joe, airmata saya bergenang. sayu sangat masa cerita ngan joe. saya sedey. saya akan kehilangan 'adik' saya.

then, beberapa minggu lepas tu, si izzati pulak bagitaw berita yang akan menggugurkan jantung, hati, isi perut, hempedu, pundi kencing sumelah. die pun akan pindah after die get married this year. wat????????????????

saya terkedu. saya sedey giler2. saya macam hilang punca. mereka berdua sahabat terbaek saya.saya anggap mereka macam adik saya. macam keluarga saya. chemistry kami kuat.
sekali lagi, malam tu saya cakap kat joe, " abang, izzati pun nak pindah..." sambil airmata saya dah mengalir....

joe tenangkan saya. die cakap setiap pertemuan ada perpisahan. ok fine.

tapi hakikatnya, sampai hari ni, saya masih tak dapat terima kenyataan. saya takut 'ke
hilangan' mereka berdua. saya tak sanggup!!


GUYS, PLISSS...DON'T LEAVE ME.... =(

8 comments:

eazy said...

jgnla camni
sedey la :(
sy pown klu boleh taknak.
tapi kesian kat atif.
rase berbelah bagi sgt

zue comelz said...

urmmm....tu la...seriously, i'm not hepi at all.
tapi nak wat camne kan...
of coz atief needs u more then we ols here kan...
takpe2, ada masa tuk spend together2 lagik...

cheers!!

amm said...

aku tumpang sedih zue =(

zue comelz said...

amm: thx mek... i lap u!

Dallies said...

Hi Zue,aku dpt curik masa singgah blog ko ni..hehe.MC lah katakan..sorry dah lama x menyinggah..
sedeykan kalau member yg ngam nak pegi?cam aku kat opis pun..yg best2 ramai dah resign .tinggallah aku jdk lone ranger.sedey tapi hidup mesti diteruskan..

zue comelz said...

dallies: hi!! lama giler ko tak jengah blog aku kan..hehe..
tu la dallies, aku nak keje pun xde mood sngat..tapi nak wat camne kan..
cam ko ckp, idup mesti diteruskan..

waaaaa....nanges....

sarah kalam said...

im still here...
blom nk g german pon...
hehehe....

zue comelz said...

hi sarah...
gud to hear that.
if sarah p german, siap mu!!
hahaha..ugut2!