Tuesday, January 5, 2010

hari ke-5 tahun 2010

salam uols..

arini saya tak duk opis. maka dengan jayanya saya telah berjaya untuk tidak berFB dan berblog seharian.tahniah! (chop2, abes entry pagi tuh sape tulis? oh, tu FZ ngan memon yang pakat2 type tuk saya.haha)

kul 10 pagi saya dah kuar pi masuk ladang, wat verifikasi. ada la dalam 5 ladang saya terjah arini.abes satu melaka saya round. melaka kan kecik,kuar pagi, petang balik, abes la lengkap satu pusingan. saya siap dah tido pun dalam keta tadi.ngantuk tak boleh blah punya.hehe.

dalam ati saya dah berkira2, ingat kalau abes awal wat verifikasi, nak la pi kedai spec, repair balik spec merah ku itew..tapi dah kul 4 baru sampai opis. batalkan jelah niat tuh. malas dah, badan pun dah letih. ekceli saya taktau nape lately ni badan saya cepat letih, cepat ngantuk.hish, tak produktif langsung ko ni! saya nak try la minum kopi janda pearl kacip fatimah. auuwww terangkat nyah!

malam pun takder dah aktiviti masak2 cam dulu2 . joe cakap beli je kat kedai. sonang gitew. joe kan sayang mak, die tak sanggup tengok mak lotih2 badan ni haa, balik keje kena masak pulak. so swit kan. haha, giler poyo statement mak ni kan. mak yang baca pun dah rasa nak muntah hijau.

masa dinner tadi, saya tanya joe, ada plan pape tak this weekend. die ngan ikhlas jawab,
"sayang, kite duk umah ye minggu nih. kite kemas umah, kemas garden kite tuh..dah pat minggu terbiar.."

ahaks. tulah, sape suh berjalan tak hengat dunia. tetiap kali weekend je memang tak reti nak duk diam kat umah. sure nak angkat kaki punye. dengki jer tengok keta tu duk tak bergerak.haha

lagi satu, nak selit sikit dalam entry nih. semalam, FZ dah kena warning ngan mummy die yang veto nih, kalau next month gigi tak keluar, siap die. mummy hangkut gi jumpa paed tau! kasi drill gusi die, biaw cepat tumbuh gigi tuh. so FZ, die dah ada azam baru tuk 2010 nih.


FZ muke toye giler!! baru gertak nak bawak jumpe paed terus wat muka camnih.haha
mummy die je yang terlebey2 senyum haaaa..


wahhhh...siap jelir lidah ye!tak pe2, cakap dedi. abes FZ nanti tau.lunyai die kena 'gusti' ngan dedi



ni memon pun nak tumpang gak nyelit dalam blog mak nih. die punye azam pulak, nak diet. turunkan berat badan die. haha. boley kerrr??

4 comments:

amm said...

zue,ank ko da sah muka joe..dah jelas lg nyata..bgus2..klu btui la preggy, confirm girl lg sbb ko asyik nk berdengkor sj..haha..

zue comelz said...

hahaha...yela kan..tapi ada gak yg kata die muka aku..
preknen?
HAHAHAHAHHAHA
so lawak la korang nih..

imaninarafizal said...

ko ni Fz br brp bulan tak pelah tak tumbuh gg lg...org kata kolo lambat tumbuh gg cepat jalan...betol ke???...tp cik nina ak ni semua nye cepat...tp skrg ni kolo soh gosok gg je tentu nagis ak pedulik ape ak tetap gosok kan gg dia...kejam tak ak ni tp kolo tak gosok gg nanti gg dia cepat ompong....

zue comelz said...

ek?anak aku ni lambat sikit la sya..
tapi mulut die mmg becok..asik nak bercakap jer...

meniarap boley, telentang balik pun boley, tp tu lah, die malas. meniarap sekejap pastu die rimas.

die nak kita dirikan atau dudukkan die, baru die suke.hehe