Wednesday, January 13, 2010

kisah diapers =p

salam uols..

saya tengah pelik sangat nih.

tiap2 ari FZ dibekalkan dengan 6 keping diapers ke taska.

kalau ikut cakap teacher dia, they ol akan tukar every 2 hours (okay, fine. even diapers yang FZ gunakan tu bley bertahan at least 4 hours unless FZ poo poo) ; reason teacher dia sebab nak jaga kebersihan bayi. fine. so 6 diapers should be okay kan kalau tukar every 2 hours, meaning kul 8am, 10am, 12pm, 2pm than last 4pm. (sebab after 5pm FZ sudah bersama mummy n daddynya..hehe)

normally saya memang akan masukkan extra, saya letak dalam 7-8keping.

tapi yang peliknya, nape mesti diorang stil mintak lebey?

cikgu2 makan ke diapers tuh? ape yang mereka lakukan ngan diapers tuh?

kat taska ni, diorang akan buat satu buku kecik. dalam buku tu akan tulis progress our child ni daily la. yang saya perasan, sure ada ayat nih;

"sila beri diapers Farhany lebih..." hello excuse me,her name is not Farhany, she is Farahanny okay! (saya tau, nama dia memang susah nak eja, haha)

cikgu, apa kamu buat dengan diapers banyak2 tuh??????

4 comments:

Rita Razif said...

ermmm.. pelik jugak yer? ms mula2 antar mikael dlu.. eita pn bg 6 diapers per day.. then biler dh berlebih.. babysitter mikael ckp bw sket jer..

so smpai skrg, eita juz bg 3 diapers per day.. siap ader baki lg eita tngk kt dlm bakul mikael (bakul nie mmg tinggal kt umah bbysitter dia.. hr2 eita juz bw beg kecik jer)

6 diapers per day more than enuff zue.. hmm wondering??

zue comelz said...

dat's y ta...tu yg zue amtalah pelik..sakit ati pun ada...kos diapers bukan murah pun kan...hehe...cut cost!cut cost!

so nak wat camne ye ta? patutkah zue p tye kat cikgu taska dia?

Suhana Shahril said...

zue,
Sy antar anak kat nurseri,dr pukul 7pg-5.30 ptg...slalu bg 4 keping jer. Itupun dh lebih dr cukup.Kdg2 guna 2 atau 3 je sbb awal2 pagi sblm antar dh tukar siap2.Ana rs org nurseri tu amik wat stok dia kot..x logik la sampai 6 kepin pun masih blum cukup utk jangka waktu yg hanya sampai pkul 5 ptg..mmg sgt2 x logik.unless la anak zue cirit birit.x logik..x logik..

zue comelz said...

suhana: hi, thx sbb sudi share tentang msalah diapers ni ngan zue..
yelah, klu ikut logik, mmg xle terima kan...
mmg zue nk sound gak org taska tuh, tp masih sabar lg..
ari2 dalam buku rekod anak cikgu taska suh masukkan xtra diapers even zue dah letak 6 keping dlm tu.