Saturday, January 9, 2010

quality time with joe n FZ

salam uols...

cecececey...tajuk je dah tak bley blah. tah hape hape je lah saya ni. cakap omputeh kunun.menci I! haha

minggu ni, seperti yang saya dah gembar gemburkan dalam FB saya malam tadi, ngan entry ari kelmarin, kami sekeluarga cume berdiam diri di melaka saja uols. kami telah berjaya menahan napsu kuda untuk tidak keluar dari negeri nih.

malam tadi pulak ada tragedi yang agak nak tragis dan menyayat hati tapi lepas setengah jam dari tu tragedi tu dah tukar jadi tak berapa nak tragis dah (boley paham ke ayat saya nih?)

ni ayat orang yang berada dalam keadaan lapar walaupun dah melantak semangkuk assam pedas tenggiri ngan nasi 4 senduk kul 9 malam tadi.hahaha.jap ok, saya pi goreng telur mata, amik feel jap, walaupun sekarang dah dekat kul sebelas. mak pedulik hape, mak lapaw la.

okay, kembali pada cerite mak yang tak sudah tadi. malam tadi, cam biasa si memon kucing kitorang nih, akan keluar berjalan2 menghirup udara segar kat taman sambil pasang niat ada hajat nak ngorat la sekali tuh kot2 ada kucing betina yang cuns kat area tempat tinggal kitorang nih. tapi memon, do u realize that u r a sterilised tomcat? KO TU MANDUL GEMOK KUASA EMPAT pulak tuh. bajet gemok tapi comey lotey cam afdlin shauki ke? ke bajet cam kuman KU2 tuh? haha kejam giler ayat tuan die nih.

tunggu punya tunggu, tak balik2 gak si memon nih. masa tuh dah kul 10 lebih. saya dah mula gelabah la, dah start la nak nanges nih. huuu nanges dah pun sebenarnya! ahaks.
joe pun dah start risau. cari lampu suluh, terus setat Ops Siasat. hik hik hik (pehal ko gelak dak zue? patotnya ko sedey la, ni kan ayat2 sedey.huh)

cari punya cari, rupenya dia duk belakang jalan umah nih jer! adoiiiii..saspen la ko ni memon! penat joe jalan kaki, sarung sweater bawak lampu suluh sume. bajet nak jalan kaki sampai balai polis dah masa tuh, wat laporan kehilangan anak. hahahahahaha

ni dia si memon yang telah mensaspenkan kami malam tadi. muka gundah gulana. jiwa kaco. hati tak tenteram. misi dapatkan aweks gagal dan menemui jalan buntu.mata bengkak sebelah. tulah sape suh pi intai kuceng betina lain tengah mandi.kan dah ketumbit! siannnnnnnnnnn


arini pulak, pepagi kitorang dah keluar walaupun dah beria2 tanam azam supaya duk diam2 je kat umah, kemas umah yang macam tongkang pecah ni tapi rasanya tongkang pecah pun ada lawa sikit la dari umah nih. umah ni dah macam hape jer, yelah, kami kan bizi uols. keje dari pagi sampai petang cari rezeki. ahaks gile ayat kaber diri sendiri nih! eyh cop2, tapi azam yang saya beria cakap tu azam nak duk diam2 di melaka. tak cakap pun taknak kuar dari umah kan? fuhhhhh selamat den! haha

pagi2 kuar bawak FZ jumpe paed die. takde yang menarik, juz paed dia suh kami belikan walker tuk dia. sabarla ye doc, ko hengat kami ni cap duet ke hape. mana ada nak beli sume2 tuh dalam sekelip mata jer. lagipun kami laki bini tengah misi men'survey' nih. bulan depan ada la tuh tersergam kat umah nih.

FZ sarapan dulu sebelum kuar pagi tadi. diet yang menyihatkan. mengunyah remote air con, kaya dengan fiber, plastik, serat tidak mudah larut dan butang pelbagai perisa. cubelah hari ini!


posing ngan mummy yang suke glemer ni memang acara wajib FZ. mummy kan pengurus merangkap PA. tak gituw hanny?



FZ...watch out ur step! kang terpijak lagi tu kang! hahahahahaha


ni saya nak membebel mengutuk mengumpat sikit pasal parking kat spital Pantai ni boley tak? oh tak boley ek? ok2, insap dah. sambung cite laen.

malam pun kami keluar lagik! dasar tahik lalat penuh di tapak kaki betul. malam gi mydin, borong sayur, ikan ayam sume. sok ada orang nak datang umah. mak kena tayang skil masak mak yang hebat nih. (ayat orang perasan tapi berhemah tinggi! ops berwawasan tinggi! kakakaka)

dahla ek. cukup la mak membebel kat sini. nak cakap mata ngantuk, tak gak. tapi penat dah menaip nih. kematu dah jari ni dari tadi duk menekan keyboard. ok babai. (okay ayat ending pendek camnih?)

3 comments:

amm said...

best per zue, lepak2 umh smbil layan laki n ank...aku dah xsabaw nk rs dduk sendri..ermmm...memon oh memon, sj wat gempak tau!!huhu...

sarah kalam said...

FZ DA PKAI KASUT GITU....

zue comelz said...

amm: yela, mmg best lepak2 umah nih..aku suke jer...tp keinginan berjalan bersama anak n laki tuh mengatasi segala2nya..haha

sarah: ha'ah, tu lah...macam dah pandai jalan je gayenye kan...hehe