Thursday, March 11, 2010

demi kerana bubur itu

salam uols...

ni la keje aku petang semalam.

godak stor umah ni, semata2 nak mencari perkara nan satu itu.

ni la keadaan stor umah kami yang macam tongkang pecah lapan belas. penuh, sarat. sampai takde space. sampai siap sumbat2 reta karun dalam bilik no.4 kat bawah lagik.

agus cam biasa, sepadan ngan nama yang aku gelar... Agus The Explorer. nampak tu, mencelah gak dia time nih.


nanti aku ingat nak wat garage sale. ada sape2 minat nak beli? muahahahahaha

hadiah kawen paling banyak dalam nih, sume elok cantek2 je kan aku simpan dalam kotak lagi tuh. saya sayang hadiah kawen saya maka saya sanggup taknak guna dan beli pulak kat luar. keji ayat tu kan?


nampak ada telepon dalam baldi tuh? ni telepon hadiah kawen dari bff joe, zaharan. dah 'selamat' aku simpan dalam baldi lagik. keh keh keh



nawaitu sebenar aku menyelongkar stor pada hari ini sampai keluar peluh jantan sume, adalah kerana perkara nan satu ini...


mencarik slow cooker. nak masakkan porridge fara. anak aku sekarang kemain la kuat makannya. sampai cikgu taska pesan suh wat bubur banyak sikit, tukar2 menu bubur. ewahhhh ingat aku ada bibik kat umah ni kah?

memandangkan nak memasak bubur guna dapur gas sangatlah membazirkan gas, maka alternatif yang digunakan adalah dengan menggunakan electric appliances ini.. mudah dan dipercayai... takyah nak duk bangkit gi ke dapur menengok bubur yang ditanak.

mummy boley mengangkang buat keje lain. itu sebenarnya motip aku nak cakap. wehehehe



malam ni punya bubur, aku rasa cam nak campur sehiris dua drumstick and calves fara. letak madu, blackpepper sikit. wooo hooo!! menjilat jari bebeh!




4 comments:

amm said...

apa motif pic yg last tu??sure ko paksa fara pose cmtu kn...huhu..

zue comelz said...

xde makne. die tengah tido sambil terseksi2 semalam. geram aku. terus aku snap pic die. wahahhaha
mummy ko lusyah fara!!

Rita Razif said...

ya ampunnn.. peha hanny dh berlipat2.. brp kg dia skrg zue? huhu.. sure lg berat dr mikael nih.. hikhik

zue comelz said...

eita: hehehe...dia dah 9kg++...
miq lagi berat kan.. miqael dah setahun.. yeay2!!