Saturday, March 6, 2010

lawak spastik lagi plastik

salam uols...

minggu ni turn saya balik umah mak ayah saya.. hoyeahhh!!! dari ari senin start keje, sampai arini, kemain kekobar lagi nak balik. padahal tiap2 bulan pun memang balik, tapi aura nak balik umah mak sendiri tu memang laen macam sikit... tak macam balik umah family joe, suam2 kuku je, ahaks

petang semalam nak balik, joe sempat wat lawak bodo, masa nak amik fara kat taska dia.
masa saya tunggu depan pintu taska tu, tunggu cikgu die yang lemssss tu bukak pintu, joe cakap depan saya,

"cepatla sikit cikgu, saya tak sabar nak balik umah mentua nih! " (dengan muka tahan napas nak ketawa)

cessssssssssss.... tu perli dengan nada sopan namanya. terkekek2 aku ngan joe ketawa pastu takpe2, siap ko joe, saya kumpul nih, kumpul nak balas dendam. tunggu time nak balik umah maktuk pulak, siapppppppppppppppp

pastu ingat abes kat situ je, ada gak lagi edisi lawak si joe. bila kitorang dah siap2 load barang masuk dalam keta, die hegeh2 kunci pintu ngan pagar...

time joe masuk ready nak drive, die kengkonon melakonkan diri dia jadi fara, dia wat dialog plastik..

" daddy, nape lambat sangat nih? fara dah sebulan tak jumpa atuk ngan nenek.."

cesssssssssss bedebah tul joe. tu lagik sekali dia perli saya. sebenarnya dia nak ngata saya, bile nak balik klang, terserlah sangat keeksaitedan nya. sampai sanggup amik half-day bagai. hahahaha

takpe2, tunggu dia nanti. siap la time nak balik umah maktuk tu kang. berlemak tul dia ye..

4 comments:

Rita Razif said...

hikhik.. kira joe mmg rajin nyakat zue ek.. usik mengusik membawa bahagia dowh.. nama pn blk umah mak kn.. i know how it's feel.. walaupn ddk dkt ;)

zue comelz said...

a'ah ta... joe memang noty. nampak je muka innocent cam ustaz tuh. haha
padahal dia la 'hantu' nya...

yelah, kalau balik umah mak, rasa hepi je. especially bab2 nyakat mak sendiri kan.. =)

Rita Razif said...

ok wut.. klu dpt laki diam membisu mcm tiang elektrik lg bosan.. kira bertuah laa kita2 nie.. hihi

lg 1 bab masakan mak yg xbleh tahan tu.. hehe

zue comelz said...

owh yes! masakan mak memang x dapek nak dilupakan sampai bile2...

siap tapaw2 lagik... hahaha

yelah, kesian kalau yg dpat hubby bisu cam tiang letrik kan.. busannye idup...