Thursday, March 18, 2010

dengan satu napas je taw!

salam uols.....

entri kali ni memang panjang sikit dari biasa. korang kalau rajin nak baca, tarik napas panjang2 dulu, syaratnye mesti baca dengan satu napas je... kot terpengsan baca entry ni kang aku taknak campur tau.


semalam pagi aku masa aku nak gi keje, aku perasan yang fuel meter keta aku ni penuh gilerrrr. sampai full ko. time kasih la kat joe, susah2 je isi minyak keta penuh2.

joe memang masak sangat dah ngan perangai aku. aku ni memang ada satu penyakit which is, aku paling fobia nak bawak keta kalau tengok minyak dah tinggal 2 bar or dah start kelip2. kalau dah kelip2, mau meroyan jap aku dalam keta.

aku selalu bayangkan kalau bawak keta minyak yang dah kelip2 ni, kompom jap lagi keta ni mapos tengah jalan, pastu aku akan tercangak2 kat tepi jalan tak tau nak watpe. kalau betul la ni terjadi one day kat aku, aku plan dah.... aku tahan je bas tepi jalan. lantak la keta tu tinggal kat mana pun. hehehe

kalau nak harapkan aku yang isi minyak keta ni alamat sampai kiamat la aku tak gi isi. ni pun satu hal gak, nak gi petrol pump pun aku menggigil. penah sekali dulu, time joe demam, aku gagahkan diri ni masuk stesen minyak.

dahla aku gelabah biawak, siap salah park keta. bodo bangang boley tahan gak aku ni. keta ni, tempat minyak belah kiri, aku gi yang kat sebelah kanan punya. pastu dah gelabah, aku tak reti nak pusing cari pump yang isi belah kiri punye. aku menonong je terus keluar dari petrol station tu. masa nak keluar dari situ, aku ley pulak terlanggarkan penyapu pakcik cleaner kat petrol station tu...

perghhhhh gile takut aku. terus pecut keta keluar. sebab aku dengar bunyi 'gedegang!!" pastu ada jeritan suara " woooiiiiii!!!!! " ngeeeeee selamatkan diri!!! tah ape lagi yang aku langgar selain dari penyapu tu agaknye. wakakakakaka tobat taknak datang petrol station tu lagik..

separuh jalan aku keluar dari stesen tu, baru aku perasan, aku tak tutup penutup minyak keta. gile cuak takley bayang dah muka aku camne masa nih... aku takut keta meletop je ni kang. eyh, ada possibilities ke keta meletop sebab minyak dah bercampur ngan udara? ke dia mapos sendiri nanti enjinnya?

tapi bile keadaan betul2 mendesak, aku paksa gak diri ni isi minyak keta. lagi2 kalau joe kena gi obesea.. haaa sape nak isikan minyak keta nih? takkan nak mintak tolong jiran sebelah lak.jadi terpaksa gak aku korbankan "macho" aku (blahhhhhh) gi gak petrol station. tapi mesti cari yang ada bangla tukang nak isikan minyak tu... hahahahahhaha

lagi satu, aku fobia gak bab2 reverse keta. lagi2 kalau ada keta kat belakang. dah la keta ni sensornye berada ditahap keadaan yang amat memberangsangkan sekali. semut lalu pun die tiitt titt tittt... cesssssssssssssss

walaupun saya amat fobia pada dua perkara di atas, tetapi pada hakikatnya saya lah pemandu paling hantu sekali. kalau dah bawak keta, tak reti nye nak pelan2. sape bawak 60km/j jalan depan aku, memang habis kena maki berbakul free2 ngan aku padahal die bukan dengar pun. antara ayat yang biasa keluar dari mulut manis aku,

" wooiii!! siput babi pun jalan lagi laju la.. "
takpun ... " ko ni kenapa pelan sangat haa? kalau nak bersiar2, pegi la pesta kereta berhias..."
paling lahanat ayat penah keluar dari aku,
" beromen ke hape orang yang bawak keta kat depan nih?? "
hahahaha keji betul perangai bini joe nih..

sekian cerita pertama. boley tahan napas lagi tak nih?

okay, sambung.

aritu, masa balik umah mak aku, aku terjumpa surat nih dalam lemari aku...


ni surat joe anta masa kami zaman bercinta kat UPM dulu.. seingat aku, joe anta surat ni masa aku tengah gado gile2 ngan dia. punca pergaduhan: JOE MENGGATAL NGAN POMPUAN LAEN


aku find out menda ni masa aku check email. (gua kan queen control, so email die punya password sume gua taw... hehehehe) . tak ingat dah apa isi email tu, tapi sangat menyakitkan hati dan hempedu. buah pinggang pun sakit. hampir nak memputuskan perhubungan tapi tak jadi sebab surat yang sangat kelakar nih.

mana tak kelakar? korang tengok, joe siap wat lawak, hantar SURAT RASMI okayyyyyy.
siap letak no. i/c bagai... ingat nak mohon kerja ngan aku ke? die pos laju tau surat ni, nak cepat sampai punya pasal. kalau tak, memang sah dah putus. taw takut ye! biasa die! nampak sangat pompuan tu tak sehebat saya ni. walaupun kurus cikeding je dulu (akibat deraan mental berterusan oleh lecturer small animal&surgery, keh3), tapi aku jugak yang ko pilih kannnnnnnnnnn....


dalam surat ni, joe siap attached gambar ni. nak pujuk aku la tu kengkonon..


kurus gile aku masa ni. aku 48 kg je kot... ke 50kg.. lebih kurang la. joe masa ni dalam 75kg. die player maaa, mana leh gemok2, kang tak fit nak kejar bola.

tu gambar 5 tahun lepas. sekarang tengok gambar bawah, jauh giler bezanya.

sekarang berat aku dah 59kg, joe pulak dekat 90kg.. hamikkkkkk


tu petanda aku pandai jaga laki. tu yang gemok tu kan kan kan joe? bahagia kan? berani nak cakap tak bahagia? tido luar seminggu.

ni kucing aku, Agus dan Rooney. eyh, tetibe aku melencong cite pasal kucing ek? lantakla, aku nak cerita gak dalam entry ni sekali harung.



nampak kan, si Rooney ni dah naik sikit berat dia. Agus pulak makin memanjang je aku tengok. ni spesis ape sebenarnya ni? kucing ke rimau? apsal ko memanjang, bukan memontel?



Rooney nampak memontel. aku memang benci tengok menda yang kurus2 nih. sebab tu sape yang duk ngan aku kompom akan melalui proses transformasi menjadi gemok.

joe; BERJAYA gemok. ( 75kg-90kg )

arwah memon; sangat BERJAYA gemok. ( 1kg-8.5kg )

farahanny; on the way BERJAYA di gemokkan. ( 3.09kg-9kg )

Rooney; pun hampir BERJAYA nak gemok. ( 3o0g-500g )

Agus; macam GAGAL je nih... takpe masih ada masa. ( 6.6kg - 7kg ) sikit je naiknye!

aku? sangat mencanak naik... especially bahagian perut nih. tahniah kepada diri sendiri.

KEEP IT UP!!

7 comments:

Rita Razif said...

wakaka.. trkekek eita ketawa bc surat dr joe tu zue.. tp serius; mmg kelakar giler biler imbau kenangan time kita bercintun dlu kn.. mcm2 ada..... hihi

CatlinaFly said...

salam cik adik..kelakarnye surat tu :) konfem tak jadi marah hihi..btw, kalo dirimu free, meh join giveaway besday e-ein k :)

zue comelz said...

eita: hehehe... adakah eita nampak isi kandungan surat tu? hahaha gile memang sangat kelaka perangai si joe...

boley wat surat mintak maaf, tapi dibantainya buat surat rasmi.. mmg nak suh org gelak tu..

amm said...

beb, apa kelas nama biah.....huahua....hak surat tu, aku dl antar berhelai2 & d balas pn sm level jg dr amart...lawak2....

xsenonoh ko zue, isi mnyk pn msl...tp kn my 1st time naik kete ni, br2 kluar kot...skli kete stop tepi jln...alasannye?? minyak kete abis!!huahuahua...mn den tau yg klip2 tu myk dok antr warning....kiki...

zue comelz said...

k.maiza: waalaikumsalam...

hehehe..tu la pasal...saya yang baca ni masa tu pun terkekek dah.. wakaka
o, akak wat contest ek? nanti saya p jengah jap g..

zue comelz said...

amm: biha mek, bukan biah.. haha
ko nampak eyh isi kandungan surat tu? kakakaka

seriyes mek, aku memang paling tak suke nak p tuang minyak keta ni.
selagi boley aku cari bangla tukang pump minyak tuh.. haha

amm said...

klu xmo bg aku bc..ko kne amik saiz 15-15...aku try utk pvt kn pic tp xbleh la...xreti kot...huhu...