Tuesday, April 27, 2010

chiepani-10 months old...

salam uols....
cak cak cak.... my name is farahanny zafyrra. my mom n dad call me chiepani. i dun know from where did this name derived from but i guess that, this name is a shortform from "si farahanny" then it becomes shorter, so they call me chiepani. but pliss mummy, don't make it shorter than this, because if u do so, it becomes.... CHIEPAN ( cipan ) apakah????


ni anak aku. dah seploh bulan. membesar bagai juara. u guys believe it or not, dia sekarang amik 12-150z of milk within 1 hour. haihhhhhh kaya raya kilang susu kamu sayang!


selera makan menten, but now style baru suke makan nasi putih yang macam kita makan tu. suap je, takyah kunyah2 bagi hancur tapi agak2 la kan, jangan la suap sekaligus sampai segenggam. tu mak bapak bengong namanya, kang tercekik sape la yang susah kannnnnnnn


anak aku masih belum tumbuh gigi, n masih belum duduk. but who cares, because Einstein pun start bercakap masa umur dia 4 tahun okay. so takde big problem to us.


tapi dia sangat2 aktif. now tido kul 11 malam. mulut bercakap je, bla bla bla. layan kan jelah.


chiepani suka lagu lady gaga; bad romance ngan BEP; meet me halfway. kalau dengar lagu ni, dia akan terus clap2 her hands. hehehehe. ( terpengaruh from mummy, sebab mummy suka nyanyi lagu ni )


cakap pasal tepuk tangan tu, aritu cikgu dia tulis report kat buku dia, dia cakap "hanny dah pandai tepuk tangan..."


aku ngan joe macam, laaaaaa.... budak ni dah pandai tepuk tangan masa umur 6 ke 7 bulan aritu... cikgu dia baru perasann ke?


lagi satu, sangat susah nak pakaikan dia diapers. baru nak bukak strap je, dia dah merangkak 1 km dari kami. cissssssss. tu belum pandai jalan lagi tu. mau tinggal sekeping je mummy daddy dia nak kejar suh pakai diapers.


****** tamat kisah chiepani umur 10bulan **********


ni hari ke-7 aku away from they all.


and everyday joe akan message, ayat ni..


"syg, arini dah isnin.."


"syg, arini dah selasa... ada lagi 2 ari je lagi syg nak balik..."


kesian laki aku..counting days. hehe. sama la cam aku, cube kalau dia outstation sampai 2-3minggu, sewel dah aku agaknya. hahahaha.
** sabarla ye bang, sayang kan balik khamis malam jumaat....jangan lupe tu! kwang3

7 comments:

Suhana Shahril said...

AYOO..namo dh sodap aa..si mama panggil lg pendek..cian dier aaa

Dallies said...

khamis mlm jumaat tu siap highlight yerr?wuakakakaka!notty..

zue comelz said...

suhana: hahaha... mummy mmg..suke pendek2 kan nama diorang

dallies: hahaha...2minggu beb!

Dallies said...

2 minggu jer..abeh aku??? 2 bln..ngeee!

zue comelz said...

dallies: kekekeke...xpe2.... pasni yamsenggggggg!!!

CatlinaFly said...

chiepani, chemuyin @ suyin kem salam kat ko ahaks..:)

zue comelz said...

k.maiza:chemuyin lak nama dia ek? hehe...