Thursday, July 15, 2010

esok saya adalah cuti... hooray!!

salam uols...

adalah dengan segala hormatnya dimaklumkan bahawa esok saya akan bercuti.
yahoo!!!

jangan jelez sebab joe jambul cuti sekali bersama2. hik hik. boley nak romantik2 kan...

ekceli cuti sok bukan nak duk bersantai kat umah. banyak menda nak setel.

sok nak pegi car showroom aritu.

pecaye tak, keta nak release next month (alhamdulillah, syukur!), tapi kami tak test drive lagi?

hahaha. teruk kan?

then nak pegi setel beberapa hal umah. banyak nau pendingnye. ate sibuk bebenor kome berdue ni ye yeop ngan yong nye nih ha... ^_^

sabtu ahad pula adalah hari duduk rumah, kemas umah. dah 3 minggu straight weekend kami takde kat melaka. so plan minggu ni nak kemaskan bilik bawah tu, room no.4..

bilik ni dah jadi our 2nd store. banyak gile barang yang tak digunakan sumbat dalam ni. sampai stor sedia ada pun termuntah2 nak terima barang. opsyen nye, tumpang sumbat kat bilik no.4 ni.

kalau ikutkan bilik ni nak buat bilik bibik (eceh! verangaaannn. tah bile nak ada tuh!). katil, meja, penyidai baju sume complete dah dalam bilik ni.

tapi lately kami peratikan bilik ni dah semakin nazak. hahaha. maka sesuatu haruz dilakukan.

dah bincang2 ngan joe jambul, maka kami decide nak turnout this room jadi our childrens punya playing room. menarik kan?

jadi misi this weekend adalah keluarkan sume barang2 yang tak diperlukan termasuk la katil tu sekali. tapi mana nak letak katil ngan furniture lain dalam nih? hadoiiii tak terpikir pulak semalam ye!

takpe2. kang dah kemas2 tau la mana nak letak tuh.

since barang mainan chiepani dah semakin banyak berlonggok kat her room, and momi pulak terhengen nak belikan mainan gelongsor2 ngan buaian kecik tuh, (geramnye tengok mainan budak2! hihi), so kalau dah kemas bilik ni, boley la kami deco semula.

momi plan nak letakkan mini book shelves dalam bilik mainan ni. sebab buku kanak2 chiepani sangat banyak. sekarang buku2 tu sibuk je tumpang kat momi punya bookshelves. **momi kedekut ngan anak sendiri. keji kau...

then nak cat semula, letak pic wall, lighting sume, sure comeyyyy. tapi nak cat2 ni tunggu dedi cuti lagi. dedi bisa pengsan kalau mau buat semua sekaligus. ngahahaha.

tadi aku gugel dalam tenet, childrens' playing room, so jumpa gamba ni. sangat menariks.. mak sukeeee.

boley momi tiru siket siket kan chiepani.. suke tak chiepani?


2 comments:

Dallies said...

aku x larat dah mendeco bilik eva..tuan punye bilik kaki sepah..egegege!

Mrs.Joe Sparrow said...

dallies: hehe.. ni nak deco bilik bawah kitorang... bilik chiepani takde deco ape2 sebab dia still tido ngan kami... just masukkan katil ngan almari baju dia je dalam tu =)