Friday, November 12, 2010

3rd wedding anniversary at Philea Resort....

salam uols...

ni la bunga yang di deliver unexpectedly to my office yesterday.. terharu sesangat.. seriyes tak sangka dedi buat surprise camni...

alhamdulillah, setel dah sambutan ulangtahun perkahwinan kami yang ke-3... skema nau pulak ayatnye nih.. huhu

ok, tanpa melengahkan masa, mari kita mulakan.

ekceli plan nak berdating dua duaan saja tau. konon2 nak romantika d amor la time dinner kat Philea Resort nih.. dedi dah set2 ngan kawan dia nak tumpangkan chiepani kat nursery member dia.... gituuuu....

akan tatapi, apabila menjelang petang tadi kan... joe hanta sms cakap dia tak sampai ati lak nak tinggal anak dia...

aku macam... what???

baekla... kita bawak dia ye bang... takpe la, nak buek camne kan... momi pun sebenarnya dalam ati memang tak sampai ati nak tinggalkan anak sorang nih...

tapi janji, ko jangan jadi mamee monster kat sana tau!

suke pulak kat pic nih. mak nampak fairrrr gitewww. thanx to Lancome BB Base yang berjaya memalsukan warna wajah tuan hamba yang sebenarnya... auwww mak sukeee!!


ni lah destinasinya... Philea Resort, Ayer Keroh... dah lama usha nak pegi sini... sangat tertarik beb tempat nih!

dedi dan miss betty boop ^_^

harap maaf, ni saje gamba makanan yang aku sempat snap. nak snap pic laen2, aku tak koserr dah. ngadap makan satu hal, melayan kan budak kecik tu yang berhal2... hahaha

sile jangan terperdaya ngan senyuman dia. chiepani hanya mampu bertahan tak sampai setengah jam atas baby chair. pastu start dahhhhhhh. mintak tu, mintak ni. jerit sana sini. adesss.... seb baek dedi ko tak tempah kendel lite dinner (sume orang bajet kitorang kendel lite diner kan kan kan?) ...

nak kendel lite kekdah mananya... kang tak pasal2 terbakar terus restoran ni... gagagagaga.

dan naseb baek jugak chef de mission pada malam ini adalah sangat hensemmmm. wuuu huuu.. (wah, tetibe!)


santek tak baju iyeee tu? ** wink wink

santek tak tudung iyee tu? ** wink wink lagik!


asalkan dia senyap. duk la kat lantai tu makan butter. ngahaha. sapelah mak ayah dia ni kan...
mak segan benornya nak snap secara melampau dalam ni. snap dari jauh jek...

pas abes makan, kitorang round2 dalam resort ni... suite2 kat sini memang superb, terbaek, mantop2 belaka. ni salah satu suite dia..

aku tak pandai nak describe ape jenis bilik camnih. pesen kayu2 sume. setiap suite ada 4 bilik... atas bawah... kayu2 kat sini sume di import katanya ...

tapi kitorang jalan2 je kat dalam ni. tak la tido dalam ni pun. menggeletar kepala lutut tengok rate dia per nite... range dalam rm1k++ per nite. huhu! giler bapak punye mahal.. but sepadan la kot ngan penginapan n servis dia kan... =_=

dengar kata, ada government rate, tapi aku tak check lak tadi bape promotion dia.. teringin gak mak nih sebenarnye... tapi belum mampu lorrr... thee thee thee

dari atas jambatan... siap ada sungai buatan lagik... sangat cantekkk...

mood dia dah semakin tak okay. menggeleser je dalam stroller nak turun bawah...

teng teng teng... JANGAN PANDANG BELAKANG!





okay, tamat dah cite... (",)



4 comments:

amm said...

tiba2 aku rs lapar plk bc entry ni.....tp yg plg kritikal bl tgk pic resort dia, mata semakin layu plk....miahaha....cantik gila hotel dia kan!!

~│IbuCats│~ said...

hak hak..lapar? p makan cepat2...

ha'ah ,memang cantik kebaboom..

bile la dapat tido sini kan kan kan....

•♥• Momma Miq •♥• said...

sushi kah itew? nampak sgt sedappp.. perut sila jgn mengada nk sushi plak yer.. ngeee

p/s : cantek tmpt nie zue.. huhu

~│IbuCats│~ said...

eita: ha'ah...sushi... hehehe

yup, tempat ni sangat cantek..terpegun tengok suite2 dia...