Thursday, November 18, 2010

Aidiladha 2010 & Cerita Hari Ini

salam uols...



arini aku ngan joe cuti. aku cuti sampai jumaat tawwww. (mukadimah yang bisa menjeleskan geng2 seangkatan... hahahaha)

mula2 ingat nak sambung stay umah mak sampai ahad ni. tapi cam biaso la, aku cam tak sampai ati la nak biarkan dedi tu kesepian malam2 sorang2 kan... ado yang tak tido malam tu kang bila kalih2 tengok katil sebelah dia kosong... anak dia takde la katakan....

jadi aku wat keputusan, ikut je balik melaka malam tadi...

puas gak beraya kat umah mak aku tahun ni. petang pas balik beraya, mak ngan aku duk berdua2an gossiping dalam bilik mak. macam2 kitorang borak.. best wooo bila dapat duk baring2 sambil cium2 bergolek bawah ketiak mak...

malam tadi sampai melaka dalam kul 10 kot... kitorang singgah umah Paksu jap amik "bekalan" dari umah maktok... sayang tul maktok kat cucu dia, abe joe tuh.... masa singgah umah paksu tu, paksu sempat lagik mengusik anak sedara dia ...

paksu : tangan makde kena pisau tau bang masa potong bawang semalam...

joe : yeke?

paksu : yelah... abang joe tak balik... sedihhh makde... asik terkenang2 kan abang joe..

joe : alaaaa... mana ada.. pandai je2 paksu tau... makde sedih sebab Pak Aji (laki makde) pegi China la...

cisssss... kemain paksu wat lawak ek.. saja tau nak kena kan anak buah dia ni... hahahaha.


okay, sikit je nak stori.. setel cite Aidiladha kitorang semalam...



so arini, kitorang berdua cuti2 melesia. malam tadi dedi plan nak ajak tengok movie.. dah lama giler tak layan wayang, last rasanya kitorang gi tengok cita Avatar: The Last Airbender tu kot... tadi kitorang tengok Harry Potter 7 : The Deathly Hallows. movie prebiu takde, sebab eita tak kasik cite dulu .. gagagaga..

but before tu, kitorang bawak chiepani pegi jumpa skin specialist. masalah kulit dia menjadi2... makin teruk lak aku tengok especially bahagian belakang dia.

nama doc kat klinik ni, Dr. Jamuna. suka sangat ngan cara dia bagi consultation.. dia explain siap tunjuk buku, buat demo bagai kat kitorang.. macam2 dia cita.. ko tanya la ape ko nak tanya, konfem dia akan explain dari ujung rambut, sampai ujung kaki... berapi2 dia becakap...

buttttttttttt....

charge dia mahal gilerrr. tadi chiepani just dapat 2 jenis krim, 1 botol ubat minum dan 1 botol ubat tablet... total is RM170... hohohoho.

sepadan la kot ngan consultation yang diberi tahap dewata raya tu... adalah dalam 1/2 jam kitorang duk dalam bilik consultation tu... before ni pun aku penah guna khidmat doc ni, dalam rm200++ kena charge.. tapi seriyes, ubat dia memang berkesan.. cube kalau tak berkesan... mau aku pegi simbah cat depan klinik tu. hahahaha

aku rasa la kan, jadi skin specialist ni memang susah kot. dulu pun kitorang ada amik subjek skin disease ni. manjang je sume test aku failed. haha. bodo semedang...

penah sekali tu kan, kitorang telah dipanggil secara berjemaah oleh lecturer yang ajar subjek ni sebab hampir 90% of the classmates failed test subject ni.. yang hawaunya, kitorang ni boley lak gelak2 kat luar bilik dia, cam bangga benau la kan sebab berjaya menggagalkan diri dalam subjek tu.. tak terbayang aku kalau dibuatnya kalau tengah time kitorang tergelak2 meraikan "kegagalan" tu, lecturer tu bukak pintu.. matikkkk weyhh!

eh, seriyes susah la pada aku subjek ni. sebab nak differentiate kan lesion2 tu yang payah. aku tengok sume sama je lesion skin disease ni. nak2 bila suh tengok histo slides, makkk aiiii... berpinau2 mata mak ko haaa... haha. rasa2, senang lagi belajar subjek penyakit babi kot. wakakaka.

so aku sangat respek ngan orang2 yang ley jadi skin specialist ni. aku ley paham kot kalau dia charge kita tinggi.. setanding ngan kesusahan doc ni nak mendiagnose sakit kulit yang patient alami... gituuuuuu....


okay, aku nak sambung berehat lagik. sok cuti lagi ni.. bestnyeeee tido bangun lambat2 nih. (ada sape2 jelez? hahahaha)

4 comments:

•♥• Momma Miq •♥• said...

gud! bg eita tngk dlu hr nie kay.. hehe.. eita MC hr nie zue.. x sihat.. tp ttp nk tngk midnite movie.. x kisah laa kena bwk selimut segala.. wahaha

~│IbuCats│~ said...

eita: o yeke? huhu..dah makan ubat? bley je layan movie, tapi musti pakai baju tebal2 k...
** zue pun bukan pandai nak wat movie preview.. tunggu eita je preview.. hehe

fikaryna said...

jeles jugak la..tapi malam ni mau jumpa en.fika..

nanti kasi jeles pulak ryna cuti2 di genting..hik2..

~│CatWoman│~ said...

k.rina: wahhhh lepas rindu la yek arini... huhu... bebaik jalan ye kak =)