Saturday, March 19, 2011

Melaka River Cruise

assalam uols...

baru balik nih... lekas2 upload gambau, eksaited punye pasal... ;)

tadi kitorang gi naik boat.. pusing2 sungai Melaka... hoho...

orang laen sume dah naik cruise ni kot, kitorang je baru terhegeh2 nak p... ;p

konsep Melaka River Cruise ni is, bawak korang menyusuri Sg. Melaka sambil menyaksikan/ disajikan dengan pemandangan yang indah dikiri dan kanan sungai... better naik malam, sebab malam lampu sume terpasang and nampak sangat cantek... if pegi siang kurang siket kemeriahan gemerlapan dan limpahan cahayanye tuh...


main entrance... gambar tak berapa senonoh sebab time dedi tengah edjas2 kamera, time tu gak la ada bas nak reverse bagaiiii... lintang pukang dedi bangun selamatkan diri... uhuks..


tiket for adult : rm 12, for 2-12 years : rm 5, below 2 years old : FOC. (return ticket)

murah kan kan kan? yang kat The Mines tu mahal nak mamp, tak silap dekat rm30... ke lebih?

anak I cam biaser, penakut. duk kalut terpusing2 dalam nih... tapi time dah last tuh, wah siap nak duk depan sekali, dekat tiang lampu boat tu haa.. (mencik, sebab nampak double chin tuh! gumuksnye momi!huhu)

ini salah sebuah rumah di Kg. Morten.. rumah2 kat sini kalau tak silap I disupport sebahagiannye oleh Kerajaan Negeri... sume rumah ada spotlight hokey... ini adalah rumah private, but tourists can come and visit their houses.. memang terbaek arr umah diorang nih... sangat cantek.. dah la tepi sungai.. kemas sangat2 rumah diorang nih..

Eye on Melaka.. ni pun haram kitorang tak penah naik.. durhaka sungguh rakyat Melaka sorang nih!

Jambatan Hang Tuah... paling cantek kowt. sebab dihiasi multicolor flashlights. ekceli, sepanjang cruise ni, ada banyak jambatan yang kitorang lalu, tapi jambatan ni je yang paling cantek pada mata I..

Muzium Samudera (yang bahtera tu)

Harper's Restaurant ... ni tempat kitorang dinner masa selebret our 2nd anniv dulu... oink..oink.. ;)

last but not least, gambaw anak beranak yang duk melekat je sepanjang jalan nih... manja!!


so far we ols berpuas hati la ngan Melaka River Cruise nih... menarik gak jenjalan malam2 menyelusuri sungai nih..

sape2 yang datang Melaka nanti, jangan lupe naik Melaka River Cruise ni keh! owh, lupe nak cakap, monorel pun ado tau! tapi tak sure ke mana arah monorel tu pegi.. (hahahaha. dush! dush! dush! baek ko keluar dari Melaka ni sekarang zue!!)


p/s: pagi tadi kitorang "mengerjakan" our lil garden. sok la I upload gambar bunge2 tuh, ni dah ngantuk dah... huaarggghhhhh

10 comments:

amm said...

yeahhh harith smpi dl dr hanny.....babe, bl nk tayang lama ni??

~│CatWoman│~ said...

hehehe... cayalah harith! sesuwei wat jadi menantu orang melaka nih!

lama tu pe mek?

amm said...

** laman......tertggl n plak.....uhuks....

~│CatWoman│~ said...

amm: o... hehehehe... okay2, nanti eyh... gambar dalam kamera lagik.. ;)

doBot said...

Ekau nie macam pelancong kek Melako jo. Baru nak poie ker cruise nie? Takpo, at least nanti bila orang tanya pasak river cruise nie, kor boleh menjawab dengan bangga dan riak. Hahahahahha....

Best tak? nak bawak kembar nie la.

~│CatWoman│~ said...

dobot: hahahaa... tu la pasal... eden ni namo je duk melaka, tapi harrammm nak poie jenjalan kek sini.. eden tau poie shopping mall jer...

best3, bawak la kembar ngan adiknye tuh bot, tak rugi!

•♥• RR •♥• said...

eita dulu gi time siang taw.. maknanya kena gi lg ker? ekeke.. tp gi waktu mlm mmg cantek kn; lip lap lip lap segala.. hihi

~│CatWoman│~ said...

eita: o yeke? bila eita g eyh? kenapakah zue taktaw?? huhu... kalau tak ley join sekaki naik bot..

makanya kenalah eita dtg sini lagi.. bawak bufday boy tu... ;)

•♥• RR •♥• said...

lama dah dec 2008.. time tu pregnantkn mikael 6 bln.. masa tu maybe kita belum in a loop lg kot?

mmg nk bawa miq gi sana.. x naik lg manara taming sari.. nnt2 laa insyaAllah.. but better xpayah plan dulu.. asyik laa x jd jer kn.. hihi

~│CatWoman│~ said...

eita: oic... datanglah, tapi kena set time betul2... tourist guide ni nama je duk Melaka, tapi banyak lagi tak pi.. hehehe

nanti kite p ikan bakar, menara tamingsari, wonderland... huhuuuu