Monday, June 27, 2011

70% - 85%

assalam uols...


tadaaaa... seperti yang dijanjikan... inilah rupanya umah kitorang selepas direnovate...

bahagian depan baru settle dalam 85%... lagi 15% tu adalah kerja2 mengecat yang mana ianya dilakukan sendiri oleh mr.joe... (save budget!).. and kerja2 pemasangan lampu dan kipas di bahagian depan ni... lampu n kipas kitorang dah beli, tinggal tunggu wireman datang umah dalam this week. seb baek laki I ni tak berapa nak pandai bab2 wiring, kalau dia pandai, harus dia gak yang buat kan... boleh jimat di situ ;)

then misi mencari garden/outdoor chair nih... dah berapa banyak kedai kitorang masuk tapi satu pun belum berkenan di hati... landscape camne yang cantik ek?kalau buat kolam ikan, I takut anak I berenang sekali ngan ikan dalam tuh.. adehh..silap aribulan, si Sissy ngan anak2 dia join berenang dalam tu!

ekceli kitorang ni nak ke arah moden, tapi bila design, lebih pada klasik lak. apokondonye eh konsep nih? kejap kang joe nak wat klasik style, sebab tu awning kitorang pakai material kayu... mahal sikit kayu ni, tapi puas ati... tapi masa gi beli lampu ngan kipas, dia pilih modern style lak.. kompius mak jemah... haaaaaaaaaaaahhhh (semput)


ni bahagian depan, pandangan sebelah dalam. tiles ni joe yang design.. kena snap dari atas bumbung baru nampak design dia... tapi tak kuasa la kan mak jemah nak gi panjat bumbung tu... ko gila?

ni bahagian depan rumah, dari luar... senang cakap, sume design tiles, pagar and tembok umah mr.joe yang buat and berdasarkan faktor2 dan ciri keselamatan untuk memastikan agar kucing tak lari keluar dari umah sewenang2nya... mak jemah redho je... ;)

ni masa baru siap.. terus snap tanpa memikirkan kehadiran tong sampah dan baldi kat atas tembok tu..hahaha selekeh!


bahagian belakang rumah pulak baru dalam 70% siap. agak lemss di situ. grill n pintu belakang belum siap. kalahkan I ni tempah pintu sadur emas kot, tu pasal lambat bonar nak siapnye.. takpe2, takyah rushing. biar lambat siap asal comey... dah siap kalu, I kasi share itu belakang rumah punya gambar ye..

begitulah rupanya rumah kami... biasa2 je... non ado nak renovate tahap mak bapak lagi. duit kitorang laki bini pun dah abes lebur buat renovation nih... ate, ade ke duit kite nak gi berjalan bulan 9 ni bang??? insyaAllah ada... (ecewah, pepandai jawab sendirik..hihi)


manis tak kurma ini?


4 comments:

•♥• RR •♥• said...

wahhh.. tanteknyaaa.. huhu ;)

~│CatWoman│~ said...

hehe...tengkiu ;)

amm said...

cantik pagar rumah ko zue & tu guna remote kn?

~│CatWoman│~ said...

hahahaha.haah, remote astro... ;)